Gyakran ismételt kérdések

A WIA kizárólag elektromos hajókat forgalmaz?

Igen, a WIA termékcsalád kivétel nélkül környezetbarát elektromos yachtokból áll.

Egy töltés mennyi használati időt jelent?

Ez összetett kérdés, hiszen többek között a sebességtől és a motor típusától is függ. Mindegyik hajótípusnak van egy optimális utazósebessége – ezzel haladva a jármű keveset fogyaszt és elmondható minden modellünkről, hogy akár egész nap, de legalább 8-12 órán keresztül képes haladni.

Hány km/h a hajók utazósebessége?

Ez a típustól és a benne található motortól, illetve akkumulátorok számától függ, de alapvetően 7-12 km/h között van hajóink utazótempója. Ez kevesebb, mint a robbanómotoros yachtok esetében, viszont a WIA modellek speciális kialakításának köszönhetően jóval stabilabban fekszenek a vízen ebben a tempóban.

Mennyire üzemel csendesen a motor?

A mai korszerű elektromos motorok már nagyon csendesek, az új fejlesztésű vízalatti motorjaink esetében pedig elmondhatjuk, hogy emberi fül számára szinte nem is hallható zajról beszélünk. Így semmi sem zavarja meg a vízen töltött órák nyugalmát.

Mi az akkumulátorok élettartama?

Ez a használatbavételtől is függ, de optimális körülmények között, megfelelő odafigyelés mellett akár 5-7 évig is használhatók.

Hol kapnak helyet az akkumulátorok?

A hajó gyomrában, külön erre kialakított helyen. Így nem vesz el helyet a rakodótérből, más, nem eleve elektromos yachtnak tervezett járművel ellentétben, ráadásul a súlyelosztás miatt komoly stabilitást biztosít a hajónak.

Mennyire közelíthető meg a part a hajókkal?

Mivel alacsony merülésű hajókról van szó, ezért a part megközelítése egyáltalán nem jelent gondot.

Hány év garanciát biztosítotok?

Minden hajónkra 2 év gyártói garanciát adunk, míg az akkumulátorokra 1 év gyártói garancia jár.

Mekkora a hajók merülése?

Átlagban 0.5-0.8 m, ami nagyon kedvező.

Balatonra melyik típus a legmegfelelőbb?

Minden típusunkat a Balatonra és hasonló, nagyobb méretű tavakra terveztük, így kivétel nélkül mindegyik hajónk tökéletes választás lehet a magyar tengerre.

Miben jobb egy WIA modell egy olyan sikló testű hajónál, amit utólag szereltek fel elektromos motorral?

A Wiákat arra terveztük, hogy viszonylag alacsony motorteljesítmény mellett is a lehető leghatékonyabban működjenek. Lényegében úszó testek, amelyeknek kialakítása alapvetően eltér a nagy sebességre tervezett siklótestektől. Ebből adódóan stabilitásuk, irányíthatóságuk és a vízvonal alatti ellenálásuk is az elektromos hajtásra lett optimalizálva a siklótestekkel szemben, amelyeknek elsődleges funkciója, hogy nagy teljesítményű motorokkal jelentős energiafelhasználás mellett nagy sebességre legyenek képesek.

Milyen célra használhatók a WIA munkahajók?

Mivel nagy teherbírású hajókról van szó, melyek akár több tonna rakományt, vagy 30 főt is elbírnak, ezért kiválóak nagyobb csoportok utaztatására, tökéletesen funkcionálnak horgászhajóként, használhatja őket a rendőrség, a katasztrófavédelem, építkezések számára is praktikusak vagy épp kutatóhajóként is jó szolgálatot tehetnek, csak hogy néhány példát említsünk.

Használtan is kaphatók ezek a hajók?

Igen. Az alábbi oldalon találhatók a hirdetések: (hamarosan...)

Belső égésű motorral is rendelhetők a hajók?

Egyes típusaink hibrid hajtással is rendelhetők, vagyis a villanymotor mellett diesel motor is helyet kap a motorházban.